De golfgrip

Helaas heb ik hier niet direct een antwoord op! Dit komt doordat de grip vaak ook afhankelijk is van jou swing karakter.

Bij een beginnende golfer hebben wij natuurlijk wel een vaste grip die wij men aanleren maar mocht de bal on mijn ogen niet goed vertrekken kan een aanpassing in grip wonderen doen. Betekend het dan dat deze grip die nu afwijkt van de standaard slecht is ? zeker niet. 

En lijdraat is er wel en deze is als volgt,

Voor een rechtshandige speler,

  • Linkerhand boven rechterhand onder
  • Butt- end rust op palm kussen niet op duim kussen
  • Pink rechterhand tegen wijsvinger linkerhand aan of op interlock is ook mogelijk maar heeft niet mijn voorkeur ivm blessures. 
  • Indien de leding edge haaks op doel staat en wij met de linkerhand grippen kunnen wij van bovenaanzicht 2 knokkels zien wijs vinger en middelvinger en het spleetje tussen duim en wijsvinger wijst naar rechter schouder.
  • Leg de shaft in de vinders van de rechter handen vouw de hand dicht en de grip is dicht bij de juiste grip
Door met jou grip ballen te slaan kunnen we zien of de grip past bij jou swing karakter.

Kijk naar de vertrekrichting van jou geslagen ballen vertrekken ze naar links dan is jou grip te sterk vertrekken ze naar rechts dan is hij te zwak.

Het kan zo zijn dat een sterke/ of zwake grip nodig is om de bal op doel te laten eindigen doordat de bal gaat curven. Vertrekt jou bal rechtdoor maar eindigt hij teveel naar rechts dan kan een iets sterkeren grip helpen de bal op doel te krijgen en vice versa. Bij een slice een bal rechtdoor met een curve naar rechts zal een sterke grip zorgen voor een vertrek naar links en door de curve zal de bal beter op doel eindigen. Hoe sterk de grip moet zijn is gewoonweg veel proberen.


Hoe zet ik mijn grip sterker of zwakker.

Als men al enige tijd golft zal in veel gevallen de linkerhand leidend zijn, draai jij jou hand meer naar rechts ten opzichte van het clubblad word hij sterker, en draai jij je linkerhand meer naar links word hij zwakker.

begin met je linkerhand te draaien voor het gewenste resultaat gaan de ballen niet beter probeer het zelfde dan eens met rechts.

Foto’s komen nog!

Categorieën: GOLF

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *